Naturliga tvålar är vanligare än kemiska

Tvålar tillhör en av de produkter som vi ej riktigt kan fixa oss utan. Tänk att gå omkring i hemmet och inte få något tvål till hands, vad skulle man tvätta händerna med? Handhygien är fantastiskt viktigt och något vi lär oss vikten utav redan som små barn, vem minns ej den ständiga uppmaningen om att man behöver tvätta händerna före maten samt efter var toalettbesök?

Att tvätta sej med blott vatten är så klart bättre än zero, men tvålar gör att man är till fett, döda hudceller samt svårborttagen lort. Vatten tar bara bort den grövsta samt mest lättåtkomliga smutsen samt lämnar resten att växa in i huden och på sikt alstra problem. Med allt från uttorkning till igentäppta porer och utslag.

Det är skillnad på tvålar samt tvålar – åtminstone sagt, samt variationerna är många. De tvålar man handlar i dagligvaruhandeln tillhör ofta kategorin syntetiska rengöringsmedel – SR. När det innefattar rengöring så är SR relativt effektiva, men de lämnar mycket att önska när det innefattar vård av hy, hår alternativt plagg, dessutom är de stora miljöförstörare. Syntetiska tvålar lämnar en med en känsla av renhet, mestadels har god doft och gött skum, men efter bara ett litet antal dagars användning så blir huden mestadels uttorkad. SR rengör på ett fason för bra samt tar bort hudens skyddande oljor och barriärer. Detta skänker i längden ett mindre bra beskydd mot allt från sprickor till sår och infektioner.

Naturliga tvålar är ej lika lätta att hitta, man måste eventuellt leta i en kosmetikabutik, eller en naturhälsobutik. På webben finns det massor utav naturliga tvålar att vraka bland samt är man tillägg flitig så kan man göra sina egna tvålar. Kanske är det exakt hemmagjorda tvålar som är de allra bästa.

Naturliga tvålar kan uppfattas som dyrare än de syntetiska man hittar på ICA, men det ska inte alltid vara så. I länderna kring Medelhavet, där det finns ett överflöd på olivolja, brukar man kunna inhandla fantastiskt välgörande olivtvålar för nära nog inga slantar alls, så semestern är ett guldläge att bunkra upp med tvålar.

För att göra egna tvålar ska man i själva verket ej så mycket. Man kan lätt knepa ihop tio tvålar för en femtiolapp, samt då är tvålarna vänliga mot huden och sköna att använda. Efter att kan man alltid lägga i mer fina oljor samt aromer för att tvålarna ska bliva tillägg exklusiva samt då kostar kalaset mestadels en del mer, men i längden är det ändå ett mycket ekonomiskt alternativ.

Basingredienserna som man ska när man vill göra egna tvålar är fett – smör, margarin eller olja, kaustiksoda, vatten samt kanhända någon arom i form utav eteriska oljor. Vill man elaborera sitt recept så kan man addera mjölk – gärna getmjölk, samt någon tillägg vårdande hudolja som t ex. aprikoskärneolja, avokadoolja eller mandelolja. Denna olja behöver ej vara endaste fettkälla men utgöra kanske 5-10 andel utav fettet i tvålen. Vidare kan man göra sina hemgjorda tvålar finare med hjälp av färgämnen, blomblad alternativt någon extra snygg form.